TYS Testlab: Bookhunter

Valt deze personal bookshopper in de smaak?


 

Een tijdje terug kreeg Bookhunter al een plekje op Told You So, een ongezien abonnement voor échte boekenwurmen. Ontdek snel zelf wat Bookhunter is!

Bookhunter in een notendop  

Bookhunter gaat op zoek naar leesvoer dat helemaal jouw ding is. Zie het een beetje als een personal bookshopper. Elke maand krijg je drie titels voorgeschoteld op basis van je lezersprofiel. Wil je helemaal verrast worden? Ga dan voor een ‘blind date’ boek, een voorlopig onzichtbaar exemplaar, wachtend op die perfecte match!

Een origineel boekenabonnement in drie stappen

1. Kies een abonnement en vul de lezersfiche in

2. Selecteer een boek of een blind date uit de verschillende opties die Bookhunter voor jou heeft opgesteld

3. Niet veel later geniet jij van een geweldig boek, helemaal naar jouw smaak!

Getest en goedgekeurd?

Snel was ik al meteen warm van dit concept! Oké, een abonnement lijkt een beetje eng. Alsof je er niet gemakkelijk vanaf zou kunnen geraken. Maar wees gerust, die paniek is tegenwoordig helemaal onterecht en zijn korte opties ook ingeburgerd. Kies een abonnement voor 3, 6 of 12 maanden lang. Wat jij of de gelukkige die dit cadeau krijgt, verkiest!

Zelf kreeg ik een drietal boeken voorgeschoteld:

Ha, wat vond ik die eerste selectie al interessant! Een blind date leek me toen nog een beetje té spannend en dus koos ik voor het eerste boek. Voor mij een veilige keuze want non-fictie blijft nog steeds mijn boekenkast domineren. 

Vanaf het prille begon kon ik de vlotte schrijfstijl van Daniel Klein wel smaken. Hij maakt een iets zwaarder thema zoals filosofie erg bereikbaar en easy, wat volgens mij zijn kennis over het vak alleen maar bevestigt.

Van bekende koppen tot iets minder klinkende namen: allerlei filosofen en stijlen komen aan de beurt. Iedere keer voorzien met Klein’s eerlijke kijk en twijfels op hun perspectieven over het leven. Heerlijk hoe hij in bepaalde passages zijn broodrooster en hondje Snookers betrekt om een situatie uit te leggen. Elk deeltje over de quote van een filosoof is ook erg kort, ideaal om je hoofd erbij te houden zelfs na een intense werkdag.

Besluit: ik zou zelf niet meteen dit boek nemen uit angst dat het iets te zwaar ligt hoewel ik het thema interessant vind. Na het werk of tijdens een vakantiedag heb ik het graag luchtig. Hoe dan ook slaagt Bookhunter én Klein erin om mij te charmeren. Mission possible dus!

Wil je Bookhunter zelf uittesten?

Website www.bookhunter.be

Facebook www.facebook.com/bookhunter.be/

Instagram www.instagram.com/bookhunter.be

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO