TYS testlab: Citytrip time!

Zin in een weekendje Amsterdam? Ontdek het Volkshotel.


 

Een nieuwe rubriek op Told You So: het Testlab waarin we reviews geven over producten of merken die ons team voor jullie uittest.* Dit keer het Volkshotel in Amsterdam!

Enkele weken geleden kreeg ik de kans om tijdens een citytripje naar Amsterdam te verblijven in het hippe Volkshotel. Het Volkshotel bevindt zich in het oude Volkskrant gebouw (voormalige krant) aan de Wibautstraat. Het ligt vlakbij de gezellige buurt de Pijp met een ruim aanbod aan restaurants, coffeebars en winkeltjes. 

(Photo credit: Mark Groeneveld)

Ondanks het feit dat het een groot hotel is straalt het toch een gezellige, familiale sfeer uit. Het is een betaalbaar design hotel dat werkelijk alles heeft. Op de gelijksvloer is de ontbijtruimte die 's avonds ook dienst doet als bar/restaurant. Overdag komen locals hierom te genieten van een een lekkere koffie of om bij te kletsen tijdens de lunch. Naast het restaurant vind je op het gelijkvloers ook nog de werkplaats, waar freelancers kunnen werken. Voor wie liever cocktails drinkt dan werkt ;-) kan dan weer terecht in de doka.

Wat zo leuk is aan het hotel is dat het originaliteit is en creativiteit uitstraalt. Er is over elk klein detail nagedacht en dat weet de grafisch vormgever in mij zeer goed te appreciëren! En of dit allemaal nog niet genoeg is, heeft het Volkshotel ook nog een eigen club en een dakterras met hot tubs! Ik hoor je al denken, als je hier verblijft hoef je toch eigenlijk niet buiten te komen?! En dan heb ik het nog niet eens over onze kamer gehad...

(Photo credit: Mark Groeneveld)

Samen met een vriendin mochten we tijdens onze citytrip naar Amsterdam in 1 van de 9 special rooms van het Volkshotel verblijven. Elke special room is ontworpen door een andere designer, stuk voor stuk zijn ze uniek. Ik heb gekozen voor de Edmund kamer ontworpen door Jos Blom en Jasper Eustace. Eerste indruk: je waant je er in een urban jungle! Je kunt er letterlijk een bad nemen op de top van de berg - het bad bevindt zich namelijk boven het bed. En terwijl je van je bad in 'hogere sferen' geniet, kun je tegelijkertijd genieten van Netflix op het home cinema systeem. Zalig! De kamer is zeer creatief en leuk ingericht, en bovendien ook nog eens zeer ruim, daardoor wellicht niet zo cozy maar dat maakt de inrichting dan weer goed!

Conclusie: Ik vond het volkshotel echt supertof en ga zeker nog eens terug komen in de zomer, om een andere special room en het rooftop terras te testen! Enkele andere tips uit de buurt van het Volkshotel die ik je wil meegeven zijn: Drovers Dog: The Flavour of Australia - voor een heerlijke lunch, Soi74 - superlekkere Thaïse streetfood en the breakfast club voor de beste pancakes!

Je kan al een nachtje verblijven in een special room voor €139, kijk voor meer info op volkshotel.nl

*Just saying…. Of we zomaar alle producten uittesten? Neen! Net als alle andere publicaties op Told You So, promoten wij enkel producten of merken waar wij zelf achter staan en welke aansluiten bij onze doelgroep. Meer weten? Vraag hier onze mediakit aan!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + HOTSPOTS + AMSTERDAM