TYS Testlab: Glam Nails

Pimp je nagels met het nieuwe boek van Elfi!


 

Ben jij een creatieve kluns die maar al te graag eens een laagje nailart wenst op je nagels? Goed nieuws! Het maakt niet uit of je al een mooi aantal kunstige uurtjes erop heb zitten of nog pas een starter bent; magic maker en nail art artist Elfi De Bruyn van Glam at Heart loodst je mee in haar kleurrijke wereld.

Als piepjonge Elfi betoverde de wereld van nagellak al. Zo vertelt ze dat het allemaal begon in de badkamer van haar oma. Alles wat blonk kon meteen haar hart veroveren. Het klinkt zo herkenbaar! Voor mij begon het ook met nagellak, later is het helemaal verspreid tot een uitgebreide liefde voor schoonheids-en make-upproducten. Maar goed, nagellak bleef Elfi inspireren.

Ondertussen zijn we een aantal jaren en boeken verder. In het nieuwe Glam Nails vertelt ze over het prille begin, over de kleurrijke en minder kleurrijke jaren en natuurlijk ook over nagels! Hoe verzorg je best je nagelriemen? Wat is het recept voor een DIY handmasker? Welke producten zijn de allerbeste? Hoe verwijder je glitter? Het zijn maar een handvol vragen die allemaal beantwoorden in haar sfeerrijke boek. Dat, en nog zoveel meer!

Zelf was ik meteen weg van de vrolijke en eerlijke stijl van Elfi. Ook bevat het boek ontzettend veel tips en is elke tutorial zorgvuldig en eenvoudig uitgelegd. Ja hoor, dit kan me zeker bekoren!

Samen met mijn zus probeerde ik twee kunstwerkjes uit. We kozen voor de tandenborstel-tutorial (p. 72-73) en wolkjes (p. 106-107). Mijn zus verklapte meteen dat ze erg weinig geduld heeft voor zo’n taakjes. Al snel vreesde ik voor een abstracte stijlvorm. Gelukkig merkten we bij elke nagel al vorderingen. Stap voor stap lijken het wel échte wolkjes. Bij gebrek aan wit gebruikten we zachtroze: la vie en rose dus!

Als laatste proberen we de tips met de tandenborstel. Na even oefenen op papier lijkt het even tijd te vragen om de tandenborstel meester te zijn. Hoera! Dit lijkt ook wel geslaagd. Tijdens het uittesten ontdek ik nog maar eens dat ik dringend eens mijn nagels moet laten groeien. Zo kan ik nog net iets meer knutselen op mijn nagels! Op mijn to-dolijst: metallic poedernagels (p. 44-45), aquarelnagels (p. 80-81) en lucky eyes (p. 126-127). Ik vind het een geweldig cadeau voor die creatieve vriend(in) of jezelf!

Glam Nails, Elfi De Bruyn shop je o.a. bij Standaard Boekhandel €14,99

 

DEEL DIT BERICHT

MEER FASHION & BEAUTY + LIFESTYLE + SHOPPING + TIPS & TRICKS