TYS Testlab: Het Keto Plan van Julie Van den Kerchove

Maak van je lichaam een natuurlijke vetverbander.


 

Er wordt een groot aantal soorten diëten onze richting ingestuurd om gezonder en bewuster te gaan leven. Het ene dieet heeft al een iets exotischer klinkende naam dan de ander. Eentje die wél resultaat belooft en steeds vaker terrein wint bij het grote publiek: een ketogeen dieet.

Het is al een tijdje bekend in de sportwereld maar ketogeen diëten heeft duidelijk zijn weg gevonden naar de Belgische huiskamers. Weg met carvings. Vecht tegen de snelle suikers met gezonde vetten die voor een deftig verzadigd gevoel zorgen. In het Keto Plan inspireert Julie Van den Kerchove iedereen met haar verfrissende en kleurrijke gerechten die prachtig geïllustreerd zijn door Heikki Verdurme.

Sinds mijn verhuis naar Gent baan ik mij een weg naar gezondere voeding. Dat ik een exemplaar van Het Keto Plan mag uittesten, is dan ook een grote meevaller. Met veel enthousiasme bladerde ik tussen de verschillende ideetjes heen en al heel snel duidde ik mijn favorieten aan. Maar dan écht razendsnel. Niet veel later probeerde ik de basilicum dressing (p. 166-167). Helaas had ik één ingrediënt niet in huis: courgette. Dat er één element ontbreekt tijdens het maken van een nieuw recept is geen verrassing en gebeurt jammer genoeg steeds vaker. Hoe dan ook, deze dressing (mét of zonder courgette) is een topper om je salades in no-time te pimpen!

Gelukkig had ik net iets meer voorbereidingswerk achter de rug toen ik begon met pasta primavera (p. 130-131). Het resultaat mocht er zeker zijn! Al snel merkte één van mijn huisgenoten op dat er een heerlijke salade in de koelkast terug te vinden was. Uiteraard deelde ik mijn versie van het gerecht (dat trouwens goedgekeurd was) met plezier.

Tijdens de meest recente hittegolf zocht ik een alternatief na de grote aantallen liters water in mijn lichaam. Hoewel ik amper frisdrank drink, wilde ik eens iets anders proeven. Gelukkig had Julie ook voor dit scenario enkele oplossingen in petto. In geval van oververhitte situaties: het heerlijke vitaminewater (p. 196-197) met komkommer en munt.

Een aantal receptjes die je op mijn to-do lijstje kan vinden:

  • American pancakes (p.58-59)
  • Nacho’s van zoete aardappel met zure macadamiaroom (p. 126-127)
  • Macadamia energiebommetjes (p. 210-211)
  • Triple chocolate cupcakes (p. 216-217)

Besluit
Zelf ga ik dus niet meteen verder met een levensstijl die volledig in het teken staat van keto proof eten. Hoe dan ook, ik heb met deze fantastische handleiding inspiratie genoeg voor wanneer ik dat wel eens wil doen. Dit boek geeft je zoveel ideeën! Het is natuurlijk een beetje wennen wanneer je voor de eerste keer een ketogerecht maakt en proeft, maar je went snel aan deze gezonde manier van koken. Het Keto Plan geeft je naast heel wat recepten, ook enorm veel (achtergrond)informatie over deze keuken en eenvoudige menuplannen. Met dit boek kan je meteen aan de slag!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo.

Bestel een gesigneerd exemplaar van Het Keto Plan via de blog van Julie €24,99

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO