TYS Testlab: The Holy Berry

Spice up your food game!


 

Het Belgische initiatief The Holy Berry is helemaal klaar om iedereen te charmeren met 100% biologische, vegan, glutenvrij, non-gmo en diepgevroren açai bessenpulp.

Over The Holy Berry
The Holy Berry is een Belgische start-up, opgericht in 2017 door Margaux Bonte en haar echtgenoot Stephen De Rycke. Tijdens hun 6 maand lange verblijf in Australië ontdekten ze aan de levende lijve de effecten van supergoods en in het bijzonder van açai op hun lichaam. Eens terug in België besloten ze een eigen bedrijf op te starten met açai en andere ‘Rainforest Goodness’ in de hoofdrol. Samen zijn ze op zoek gegaan naar de meest kwalitatieve, zuiverste en eerlijke producten, wat hen naar Brazilië heeft geleid. In samenwerking met de lokale bevolking en met respect voor de natuur produceert The Holy Berry superfoods.

De geteste producten

Nicecreams zijn artisanale, vegan en biologische ijsjes. Helemaal bereid met de meest voedzame en premium ingrediënt, uiteraard mét de açai bes. Dit guilt-free dessertje is gemaakt zonder geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of andere artificiële toevoegingen.

Frozen Superfruit Packs zijn multi-inzetbare en diepgevroren zakjes van 100 gram. Gebruik  het puur verwerkte vruchtenpulp tijdens als ontbijt, snack of dessert. Er zijn 4 soorten: Organic Pitaya “Deep Pink” (diepgevroren pure pitaya pulp), Passion Fruit “Smooth & Seedless” (diepgevroren pure passievrucht pulp zonder pitjes), Organic Açai “Traditional Blend” (diepgevoren pure açai pulp met rauw biologisch rietsap en een kleine portie biologische guaranasap) en Organic Açai “Special Grade” (diepgevroren pure açai pulp).

Samen met een huisgenootje probeerde ik de nice creams uit. Onze ondervindingen?

Mango Django
Meteen bespeur je de fruitige smaak. Ik ben er helemaal weg van! Bij elke hap wil ik al meteen een volgende proefbeurt ervaren. Mijn huisgenote verzamelde het allemaal onder de noemer “gezond”. Wel, dat is het uiteraard in vergelijking met sommige alternatieven.

Bananarama
Hoewel de naam het zou doen vermoeden, bespeur ik niet meteen een smaakbom van bananen. Niet erg, want elke hap van deze nicecream is verrukkelijk.

Coco Choka
De subtiele kokossmaak kan ik (welja) smaken! Lekker fris zoals de andere twee exemplaren. Heerlijk!

Dé favoriet? Mango Django zonder twijfel! Deze heeft mijn hart veroverd. Nu snel eens bekijken waar ik een voorraad kan inslaan.

Açai havermout bowl – een geslaagd en goedgekeurd recept

  • ½ pakje the Holy berry Açai – Special Grade, gesmolten
  • 70 g havermout
  • 1 eetlepel honing of agave
  • ½ banaan, vers
  • 1 eetlepel, notenpasta
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • snuifje kaneel

Verwarm alles samen tot een zachte massa. Niet laten koken. Werk af met nootjes, zaden en stukjes appel.

Zin om het allemaal zelf eens te ontdekken? The Holy Berry kan je verkrijgen in 18 natuurwinkels. De The Holy Berry producten worden ook in meer dan 25 horecazaken geserveerd. Geen natuurwinkel in de buurt? Via de webshop kun je must-tries kopen. Na bestelling worden deze diepgevroren aan huis geleverd op een vooraf afgesproken leveringsdag.

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO