TYS Testlab: It's game time!

De gezelschapsspelletjes van Megableu.


 

Een nieuwe rubriek op Told You So: het Testlab waarin we reviews geven over producten of merken die ons team voor jullie uittest.* Dit keer enkele gezelschapsspellen van het Franse merk Megableu!

Spelletjes zitten weer (terug) in de lift. En dan heb ik het niet over computergames, maar over klassieke bord- en gezelschapsspelletjes. De afgelopen kerstvakantie heb ik met mijn gezin de spelletjes (her)ontdekt, niet alleen omdat ik enkele spellen van Megableu mocht uittesten, maar vooral omdat mijn zoontjes (nu 4 en 5,5 jaar oud) steeds meer interesse lijken te krijgen in alles met pionnetjes, dobbelstenen en kaartjes.

De Franse spellenproducent Megableu heeft diverse spellen op de markt gebracht, van educatief en actief kinderspel tot gezelschapsspelletjes voor het hele gezin. Speciaal voor het Told You So Testlab testte ik (samen met mijn kindjes) 2 peuterspelletjes uit, 3 woordspelletjes en een strategisch spel, de een nog leuker dan de ander, lees het hieronder!

Arthur Tureluur
Het spel Arthur Tureluur stimuleert kinderen om actief bezig te zijn en rond te rennen in huis. Het spel werkt simpel: Laat Arthur, de vuilbak op wieltjes met klepperende deksel, vrij rondrijden en kindjes moeten proberen zoveel mogelijk papierpropjes erin te gooien. Lijkt makkelijk, maar is het niet altijd voor de kleintjes. Het zorgt vooral voor heel veel plezier! Officieel een spel vanaf 4 jaar oud, maar ons buurjongetje van 2,5 heeft ook zeker plezier beleefd aan deze vuilbak op wieltjes!
Arthur Tureluur, 2 tot 4 spelers, vanaf 4 jaar

Giraf’Fun
Momenteel vinden mijn kids alles met pipi of kaka supergrappig. Giraf’Fun bleek dan ook een groot succes te zijn. Bij dit bordspel moeten kinderen hun giraf zoveel mogelijk fruitbolletjes laten eten. Maar pas op: een bezoek aan het toilet levert vertraging op. Of de spelregels écht begrepen werden door mijn kids? Ik betwijfel het, vooral het toilet laten ontploffen werd als extreem grappig ervaren - maar brengt je juist niet eerder tot de eindstreep.
Giraf’fun, 2 tot 4 spelers, vanaf 5 jaar

Break Out
Een soort 5-op-een-rij waarbij iets meer inzicht vereist is en nét iets uitdagender is. Een leuk, strategisch spel waarbij je het opneemt tegen elkaar: schuif de elementen zo in elkaar dat er een ‘pad’ ontstaat en jouw boefje uit de gevangenis kan ontsnappen. Alhoewel dit spel pas voor kinderen vanaf 7 jaar is, heb ik het ook gespeeld met mijn zoontje van 5, een boef te laten ontsnappen bleek ook voor hem superspannend en uitdagend te zijn.
Break Out, 2 spelers, vanaf 7 jaar

5 Seconden
Onder tijdsdruk je hersenen doen kraken, dat is waar het bij 5 Seconden om draait. Bij elke beurt dien je binnen 5 seconden 3 antwoorden te geven op de gestelde vraag. Bijvoorbeeld: ‘Noem 3 bekende acteurs’ Dit gezelschapsspel vond ik leuk om op een avondje met vrienden te doen, alleen bleek alcohol niet echt van positieve invloed te zijn op onze prestaties (!)
5 seconden, 3 tot 6 spelers, vanaf 8 jaar

Geen Ja, Geen Nee
Een simpele opdracht zou je denken: geen ‘ja’ en geen ‘nee’ zeggen. Maar wat bleek dit moeilijk te zijn! Gelukkig bleken er 2 niveaus te zijn met de vragenkaartjes: voor kids en volwassenen, want dit spel krijgt een ander verloop wanneer er kindjes meespelen (vanaf 7 jaar). Vooral aan te raden als spel met volwassen vrienden of familie, hoe leuk is het om je tegenstander zo uit te dagen dat ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden te moeilijk wordt! Hilarisch!
Geen Ja, Geen Nee, 2 tot 6 spelers, vanaf 7 jaar

Wospido
Bij dit woordspelletje komt het aan op snelheid en kennis. Een spelleider pakt 2 kaarten waarop een thema en een beginletter staan afgebeeld, vervolgens mogen alle spelers een woord roepen. De snelste wint - indien het antwoord juist is natuurlijk, dat wordt bepaald door de groep. Persoonlijk vond ik het spel het leukste om te spelen met (meer dan) 4 spelers aangezien dat voor meer variëteit zorgt en er niet te hard gediscussieerd kan worden of een antwoord wel of niet juist is.
Wospido, vanaf 2 spelers, vanaf 6 jaar

*Just saying…. Of we zomaar alle producten uittesten? Neen! Net als voor alle andere publicaties op Told You So geldt dat wij enkel producten, labels of merken promoten/testen die aansluiten bij onze doelgroep. Meer weten? Vraag hier onze mediakit aan!

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO + KIDS + MOMMY TALK