TYS Testlab: Philips Airfryer

Gezond en gemakkelijk bakken en frituren.


 

Noémie testte de Philips Airfryer XXL uit, een heteluchtfriteuse die een nieuwe wind in thuisfrituren heeft ontketend. Letterlijk, want met een Airfryer bak je niet met olie maar met lucht, wat betekent dat je veel gezonder kan frituren. Sounds great, right? Is het ook volgens Noémie! Lees hieronder haar ervaringen en haar eigen verrassende receptje dat ze met de Airfryer klaarmaakte.

Sinds ik de Philips Airfryer leerde kennen zou ik thuis nooit meer teruggrijpen naar een klassieke friteuse. De Airfryer is zo gebruiksvriendelijk, kent veel minder opkuis werk, geen nare luchtjes en is bovendien veel gezonder aangezien je met lucht ‘frituurt’. Ook biedt de Airfryer veel meer mogelijkheden dan een gewone friteuse. Zo kan je in de Airfryer niet alleen friet en party snacks klaarmaken, maar is het ook geschikt om brood en cakes in te bakken, een gepofte aardappel of zelfs kip of vlees in te grillen!

De Philips Airfryer is geen klassieke friteuse met frituurolie. Zie het als een heteluchtoventje dat door een speciale luchtcirculatie ervoor zorgt dat olie overbodig is. Je bakt dus met lucht wat veel gezonder is en geen nare luchtjes veroorzaakt. Ook hoef je geen olie te vervangen maar spoel je na elk gebruik even het mandje of de bakplaat om en voilà: de airfryer is weer proper en klaar voor een volgend gebruik!

Recept: eipotjes met spinazie en feta uit de Airfryer
Op zoek naar een origineel ontbijtje om je partner of familie mee te verrassen tijdens een brunch? Probeer dan eens dit receptje dat ik bedacht heb naar aanleiding van deze TYS Testlab review: eipotjes met spinazie en feta. Een superlekker en makkelijk recept, dat je in no time kan klaar maken met de Philips Airfryer.

Ingrediënten voor 4 eipotjes:

  • 4 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 50 gr babyspinazie
  • 30 gr fetakaas
  • peper en zout
  • paar druppeltjes olijfolie
  • 4 kleine ovenvaste schaaltjes

Let’s cook!
Eerst en vooral dien je de Philips Airfryer even voor te verwarmen op 175 graden Celsius. Dit duurt slechts enkele minuutjes. Ook dat is een groot voordeel van de Airfryer: in een mum van tijd heeft het machine de gewenste temperatuur bereikt. Tijdens het opwarmen van de Airfryer bereid je de eipotjes voor. Vet elk ovenvast schaaltje in met een beetje olijfolie, verdeel vervolgens de spinazie over de 4 schaaltjes. Ik heb in elk schaaltje ongeveer 2 laagjes spinazie gelegd.

Op de laag spinazie leg je een plakje ontbijtspek, vervolgens breek je het eitje open boven elk schaaltje. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel als laatste over elk potje wat fetakaas. Zet de eipotjes in het mandje van de Airfryer, en bak 8 tot 10 minuten af. Tussendoor kun je gemakkelijk nog even het mandje uitschuiven om te zien hoe ver de eipotjes staan. Na 8 of 10 minuutjes zullen ze klaar zijn om van te smullen.

Bon appétit!

Deze eipotjes zou je ook in andere varianten kunnen klaarmaken, denk aan combinaties als gerookte zalm en bieslook of met kaas en hesp! Ook maak ik geregeld frietjes klaar van zoete aardappel in de Airfryer, nog zo’n succesrecept als vrienden langskomen voor een apéro‘ke!

Kortom, ik heb de Philips Airfryer mogen ontdekken voor het TYS Testlab en ik ben meer dan overtuigd! Frietjes en partysnacks komen krokant (en zacht van binnen) uit de Airfryer, daarnaast probeer ik allerlei nieuwe en gezonde receptjes uit. Philips heeft er weer een fan bij!

xoxo Noémie

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Philips Airfryer, zo is er een gezinsformaat, de Avance Collection XXL, en de Viva Collection (tot 4 porties) in antraciet grijs, wit en mintgroen. Aanbevolen prijzen vanaf €199,99 en verkrijgbaar in de webshop van Philips of bij bol.com.

 

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + TO DO