TYS Testlab: Seepje

Superschillen uit Nepal.


 

Geef je om eerlijk geproduceerde producten, fair fashion of een sustainable way of life? Dan zou je zeker eens moeten overwegen om te gaan wassen en poetsen met Seepje, het 100% natuurlijke wasmiddel. Wij mochten enkele producten van Seepje testen voor ons Testlab, lees je mee onze ervaringen?

Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Van zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt het een natuurlijke vorm van zeep aan. Deze zeep is 100% natuurlijk, hypoallergeen, en heeft een significant lagere impact op het afvalwater. Daarnaast worden de producten geproduceerd op een maatschappelijk verantwoorde manier. Seepje werkt hiervoor samen met sociale werkplaatsen in Nepal en Arnhem (NL).

Review Seepje’s vloeibaar wasmiddel ‘Vers geperste lentegeur’
Persoonlijk was ik al niet zo’n fan van wasmiddelen met een synthetisch parfum, het liefst draaide ik mijn wasjes met Marseille zeep vanwege het natuurlijke karakter. Maar nu ik een aantal weken Seepje vloeibaar wasmiddel heb gebruikt, ben ik inmiddels overtuigd! De ‘Vers geperste lentegeur’ rook in het begin wel een beetje anders dan anders, maar na een wasje te hebben gedraaid was ik aangenaam verrast. Juist omdat het geen standaard parfum is, was het misschien eventjes wennen, I guess. Wat betreft het wassen zelf, al mijn was komt proper uit het wasmachine. Kortom, ik heb mijn vervanger op Marseille zeep gevonden: Seepje!

Review Seepje’s allesreiniger ‘Frisse mintjes geur’
Ook de ‘Frisse mintjes geur’ was in het begin even wennen, maar ook dat bleek van korte duur te zijn, zalig! Verwacht geen sterke pepermuntgeur, maar eerder een subtiel vleugje munt, gemixt met kruiden. Ik ben een geurfreak, steek heel graag (kruidige) geurkaarsen aan in huis dus aan mij is een dergelijke allesreiniger wel besteed. Wanneer mijn keuken gepoetst is met Seepje’s ‘Frisse mintjes geur’ ruikt het alsof er een geurkaarsje staat te branden.

Kortom, ik ben overtuigd van de kracht van Seepje! Niet alleen de waskracht, het 100% natuurlijke karakter en de heerlijke parfums, maar zeker ook het sociale karakter van dit jonge bedrijf uit Nederland. Meer weten? Surf dan naar de website van Seepje.

Leuk detail: op de plastic flessen staat onderaan ‘Holy cow! I used to be an English milk bottle’, want jawel, deze flessen waren in een vorig leven melkflesjes! Overigens zijn de Seepje verpakkingen een lust voor het oog, je zou ze als vaasje kunnen gebruiken in je interieur, een beetje in de stijl van Foekje Fleur.

Inmiddels zijn de Seepje producten verkrijgbaar bij 1100 winkels in België en Nederland, of je bestelt ze gemakkelijk online in de Seepje webshop. Prijzen vanaf €4,95

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE