Wedding Trends 2018

10 trends waarmee je je droomfeest creëert.


 

Stap jij dit jaar in het huwelijksbootje en ben je benieuwd naar de nieuwste wedding trends voor 2018? Trouwjurken met doorkijk-effect, het nieuwe pantone kleur Ultra Violet en originele groendecoratie, het komende jaar heeft weer heel wat moois te bieden. House of Weddings ontdekte het en geeft 10 tips in de huwelijkstrendvoorspelling voor 2018!

1. Vrouwelijke bruidsmode

Romantiek, elegantie en sensualiteit zijn de 3 hoofdingrediënten voor de bruidsmode van het komende jaar. Dit vertaalt zich in prachtige, extravagante capes die gracieus de ruglijn volgen. Op de catwalk zien we allerlei mouwtjes opduiken, alsook subtiel verwerkte diamantjes, pareltjes en 3D bloemen. Kanten trouwjurken blijven een hit in 2018, dit jaar met een doorgedreven doorkijk-effect: een ultieme hulde aan de vrouwelijkheid.

2. Pantone Violet

Groene en aardse tinten worden in 2018 opgevolgd door een ware kleurenexplosie. Geef je huwelijk 'a touch of purple'  met Ultra Violet. Deze nieuwe Pantone kleur laat zich op je huwelijk perfect combineren met pastel, goudtinten, trendy koper, kristal en metallic. Ga voor een luxueuze tafelschikking, kleurrijk trouwboeket of die gedurfde trouwjurk!

3. Flowerpower

Flowerpower was hot in 2017 en is dat nog steeds in 2018! Speelse bruidsboeketten, ceremoniële backdrops, een botanische huwelijkstuin met tenten: Wedding Glamping to the max! En, hoe meer bloem- en groendecoratie, hoe beter. Ga voor een huwelijk in bohemien stijl, met een bloemenweelde die schijnbaar nonchalant – maar oh zo perfect - neergepland is. Mix en match met verschillende houtsoorten voor de stoelen en tafels, naamkaartjes en ga ook in de details back-to-nature. 

4. Hangende bloemen

En ook je muren en plafonds verdienen alle aandacht in 2018. Een veelheid aan verse planten in verticale en hangende constructies geven een extra groene, hippe toets aan je huwelijk. Bloemencreaties vormen een dynamische eye-catcher boven de dansvloer of eettafels en vullen de wanden van menig tent of hippe barconstructie.

5. Get personal!

Van gigantische trouwfeesten naar een persoonlijke ceremonie met ceremoniespreker. Koppels kiezen er steeds vaker voor om hun geloften letterlijk en figuurlijk op een meer intieme manier te vieren. Dit resulteert soms in een kleinere gastenlijst, wat overigens ook betekent dat je meer budget zal overhouden voor de dingen die je écht wil. Een huwelijksweekend met al je gasten? Yes, please!

6. Doorkijkeffect

Koppels die houden van een strakke, minimalistische stijl vinden zeker hun gading in transparante stylingeffecten. In 2018 zien we een opmars van doorkijk-elementen, zowel in de setting als het decor. Zo kun je trouwen in een open feestzaal of see through tent, grotendeels opgetrokken uit glas, strakke lijnen en veel licht.

 

7. Geometrische lijnen en vormen

Scandinavische interieurs zijn de laatste jaren bijzonder populair. Ook in wedding styling zien we steeds vaker deze strakke lijnen en minimalistische vormgeving terug, vaak in combinatie met warme kleuren, natuurlijke materialen en zachte bloemen. Zo bezorgen geometrische lijnen en vormen het feest een moderne uitstraling zonder kil aan te voelen.

8. Unieke food experiences

Koppels proberen hun gasten te verrassen met een bijzonder huwelijksmenu, en kiezen steeds vaker voor vernieuwende, hippe eettrends van over de hele wereld. Op het menu voor 2018: interactieve wedding food trucks waar je je eigen sushi kunt rollen, typisch Mexicaanse of Peruviaanse gerechten (en cocktails!), biologische korte keten alternatieven, familierecepten of creatieve dessertafels met gezonde nagerechtjes.

9. Interactieve huwelijksbeleving

Zorg voor originele en interactieve elementen en maak je huwelijksdag onvergetelijk! Een photobooth (met of zonder ‘booth’) met speelse attributen en een creatieve achtergrond, een hip polaroidtoestel die jullie mooiste momenten vastlegt of Instagram Boomerang filmpjes en GIFjes voor een grappigeeffect. Stuk voor stuk fantastische herinneringen die het koppel achteraf als bedankje naar hun gasten kan versturen. In 2018 draait het allemaal om de unieke en liefdevolle beleving met familie en vrienden.

10. Destination weddings

Nu de wereld ons dorp is en we sneller in Barcelona staan dan in Antwerpen, vinden steeds meer koppels de weg naar een huwelijk in het buitenland. Niet enkel de Provence, Ibiza of Toscane spreekt ons aan, maar ook andere landen binnen en buiten Europa komen in ons vizier:  Kroatië, Mallorca en zelfs Thaïland of Curaçao!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met House of Weddings, Vlaanderens grootste online huwelijksplatform waar je terecht kunt om je te laten inspireren en informeren rond huwelijkstrends en tips & tricks. Jij en je verloofde vinden er alle betrouwbare huwelijksleveranciers, zodat jullie je huwelijksfeest op de meest persoonlijke manier kunnen vormgeven. Meer weten? Kijk op www.houseofweddings.com

DEEL DIT BERICHT

MEER LIFESTYLE + YES, I DO!