Winter Cocktail Guide

5 sublieme cocktails die je zullen verwarmen op koude winteravonden!


 

Wintercocktails zijn de beste drankjes om comfort en warmte te brengen wanneer het buiten koud en donker is. Verwarm je daarom met deze 5 zalige cocktails uit onze Winter Cocktail Guide!

De Rob Roy, de smaak van traditie
De grote klassieker Rob Roy werd in de 19e eeuw bedacht door een barman van het Waldorf Hotel in New York. De cocktail dankt zijn naam aan de première van een operette over het leven van de Schotse volksheld Robert Roy MacGregor. Kortom, Rob Roy is een cocktail met een verhaal!

Ingrediënten:
50 ml Chivas 12 jaar oud
12,5 ml Lillet Blanc
12,5 ml Lillet Rouge
Enkele druppels Angostura bitter

Bereiding: Meng alle ingrediënten en roer ze goed door elkaar. Giet daarna in een vooraf gekoeld cocktailglas. Versier met een sinaasappelschil.

De tijdloze Old Fashioned
De hippe Old Fashioned is een van de meest populaire cocktails. Deze cocktail ontbreekt in geen enkele trendy bar. Geniet van zijn buitengewone smaak om je te ontspannen na je werk, als aperitief of digestief!

Ingrediënten:
50 ml Chivas 12 jaar oud
Enkele druppels Angostura bitter
1 klontje bruine suiker
1 schijfje sinaasappel
1 kers
IJsblokjes

Bereiding : Gebruik de onderkant van een lepel om het suikerklontje te mengen met de druppels Angostura bitter in een glas. Voeg een ijsblokje en 15 ml Chivas 12 jaar oud toe. Roer het ijsblokje door de suiker tot het voor de helft gesmolten is. Herhaal dat alles drie keer. Leg daarna het schijfje sinaasappel tegen de rand van het glas, voeg een kers toe en roer nog eens.

De Cuban Old Fashioned, de echte smaak van Cuba
Zelfs grote klassiekers als de Old Fashioned kunnen op originele wijze worden herontdekt. Een voorbeeld is deze variant met een authentieke Cubaanse smaak die te danken is aan de Havana Club rum 7 jaar oud, waarin vanille, gedroogde vruchten, karamel, chocolade en tabak meer body geven aan deze cocktail.

Ingrediënten 
40 ml Havana Club 7 jaar oud
Enkele druppels Essence of Cuba
Het sap van een schijfje sinaasappel
Voor de versiering: 1 schijfje sinaasappel
IJsblokjes

Bereiding: Vul een groot glas met ijsblokjes. Voeg 40 ml Havana Club 7 jaar oud toe. Voeg daarna enkele druppels Essence of Cuba en het sap van een schijfje sinaasappel toe. Meng alles en versier met een schijfje sinaasappel.

Neon Nights
Neon Nights is een originele creatie van Absolut, geheel in de trend van de frisse cocktails. Dankzij de perfecte combinatie van citroensap en gember, wordt deze verfrissende cocktail op een dansavondje je beste vriend!

Ingrediënten:
40 ml Absolut Vodka
25 ml citroensap
25 ml pompelmoessap
15 ml suikersiroop
5 ml gembersiroop
Spuitwater
Voor de versiering: 4 frambozen en een pompelmoesschil

Bereiding: Vul een shaker met alle ingrediënten, behalve het spuitwater. Schud goed en giet het drankje door een zeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes. Vul aan met spuitwater en versier met de frambozen en de pompelmoesschil.

De Ruby G&T, de fruitige twist
Gin maakte de voorbije jaren een sterke comeback en veroverde onze planeet. Het is een echte topper in de cocktailwereld. Ruby G&T blaast de klassieke gin-tonic nieuw leven in met een originele toets van crème de cassis, die zorgt voor een fruitige twist en een mooie kleur. Ruby G&T drink je als aperitief, ’s avonds of zelfs in de namiddag, en natuurlijk als afterwork, een geliefkoosd moment van de Londenaren. ​

Ingrediënten:
40 ml Beefeater Dry
20 ml crème de cassis
10 ml vers citroensap
Tonic
IJsblokjes 
Voor de versiering: schijfje citroen, verse bessen en muntblaadjes

Bereiding: Giet de Beefeater Dry, de cassis en het citroensap in een longdrinkglas en vul het glas voorzichtig met zoveel mogelijk ijsblokjes, zodat de cocktail koud blijft, het ijs niet smelt en de drank niet verwatert. Vul de rest van het glas met Tonic en versier. Serveer met een rietje of roerstokje om je drankje te mengen voor je het opdrinkt.

 

DEEL DIT BERICHT

MEER A DAY OFF? + TO DO