Workspace Styling Tips

Tips voor een productieve en mooie werkplek.


 

Je werkt effectiever als je werkplek en bureau opgeruimd is. Veel mensen lukt het niet om alles op en rond de werkplek goed te organiseren. Vandaar onderstaande tips waarmee we je graag inspireren hoe je je werkplek stijlvol kunt inrichten en opruimen!

Losse papieren, werk ze weg!
Klinkt wellicht als een onmogelijke taak (?) maar probeer losse papieren op en rond je bureau zoveel mogelijk te vermijden. Stapels papier en rekeningafschriften zorgen er namelijk voor dat je je niet goed kunt focussen en continu afgeleid wordt (‘oh ja, die rekening moet ik nog betalen..’).

Plaats een kast naast je home office, zo zijn alle papieren binnen handbereik, maar hoef je er niet de hele tijd naar te staren. Tegenwoordig vind je tal van leuke doosjes, kaften en andere opbergoplossingen waarmee je losse papieren stijlvol kunt ordenen.

Prepare to print!
Niets zo vervelend om er in the heat of the work moment achter te komen dat je cartridges op zijn of je zonder papier zit, help! Om dit te voorkomen kun je beter altijd extra cartridges bestellen en papier op voorraad te hebben zodat je hier niet snel een tekort aan zult hebben. Bestel deze en andere kantoorartikelen bijvoorbeeld bij Engelbert Strauss. En die lelijke printer? Die berg je best op in een kast, tegenwoordig hebben de meeste printers een wifi verbinding wat maakt dat dit praktisch ook echt haalbaar is.

Bakjes & rekjes
Niet enkel losse papieren zouden moeten worden geordend. Berg ook zeker losse spulletjes als een schaar, pennen, stiften, gommetjes en post-it’s op in verschillende bakjes. Het liefst bakjes die dicht kunnen, dat oogt netjes en stijlvol. Neem eens een kijkje in de webshop van Dreamkey Design of bij de Kwantum.

Groen maakt gelukkig, ook op je werkplek.
Steeds meer bedrijven volgen de #UrbanJungle trend op. Planten blijken niet alleen goed om je bureau op te fleuren, ze kunnen ook typische kantoorkwaaltjes verhelpen. Zo helpen ze bij oververmoeidheid en kunnen ze voor een concentratieboost zorgen. Hier en daar wat groen op of rond je bureau is dus geen overbodige luxe!

Keep it clean!
Niet alleen opgeruimd staat netjes, zorg ook zeker voor een propere, frisse werkplek. Gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor je koffie of thee en lunch niet achter je bureau (vermijd kruimels in je toetsenbord). Zorg voor verse bloemen of een geurkaars (die niet te veel overheerst) voor een frisse toets!

Verberg draden en opladers
Draden zijn niet alleen lelijk, ze kunnen ook irritant zijn, dus verberg ze! Tegenwoordig vind je talloze oplossingen om draden netjes en geordend weg te werken. En zoals eerder gezegd, lang leve de wifi en bluetooth waarmee je printers, computers en tablets draadloos met elkaar kunt verbinden.

Klachten?
Lange uren achter een computerscherm zitten is niet echt bepaald gezond voor je gezondheid. Rugklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, last van je ogen, het zijn maar enkele kwaaltjes die je kan opdoen. Probeer deze klachten te beperken door je bureaustoel en beeldscherm op de juiste hoogte te zetten en zorg voor voldoende licht. Gun je ogen daarnaast ook af en toe rust, door geregeld van het beeldscherm af te gaan en je ogen ergens anders op te focussen.

 

DEEL DIT BERICHT

MEER INTERIOR + A DAY OFF? + INSPIRATION, PLEASE! + DIY