XLBOOM

Booming & Belgian design.


 

Het op en top Belgische designmerk XLBOOM werd in 1997 opgericht door Geert-Jan Van Cauwelaert en Ann De Cock. Sindsdien ontwerpen zij vanuit hun hoofdkantoor in Wijnegem allerlei decoratieve woonaccessoires en kleinmeubelen en is het merk inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in het internationale designlandschap.

XLBOOM staat voor doordacht, handgemaakt design voor binnen en buiten waarbij strakke, tijdloze vormen samen gaan met innovatie en kwaliteit. Naast de oprichters zelf weten ook designers Finn Stone, Sascha Sartory, Maxime Szyf en Alain Monnens de XLBOOM concepten te vertalen naar mooie en originele producten.

Naast de bekende Ball Chairs heeft XLBOOM ook fotolijstjes, kandelaars, spiegels, tafeltjes, voorraadpotten, dienbladen en nog zoveel meer in de collectie! Zelf ben ik fan van de tafeltjes uit de Metro lijn (zie hoofdfoto) waarbij hout gecombineerd wordt met strakke metalen lijnen (pootjes) alsook de Saco opbergzakjes gemaakt van… kurk! Ideaal als opbergers voor in de badkamer of keuken.

Bij XLBOOM doen ze niet aan massaproductie, alle producten worden met de hand gemaakt in diverse internationale ateliers. Goede arbeidsomstandigheden en correcte verloningen staan hierbij voorop. Naast de prachtige ontwerpen haal je dus met een gerust gevoel een very fair trade product in huis.

Je vindt de producten van XLBOOM terug bij de knapste (web)winkels als De Tafel van Amandine en Donum. Voor vragen over verkoopadressen bij jou in de buurt, stuur je best een mailtje naar info@xlboom.com of bel naar +32(0)3 213 50 20. Let's go shopping!

DEEL DIT BERICHT

MEER INTERIOR + SHOPPING